Abah

>> Sunday, January 10, 2010


This fine morning, when I was doing my last minute revision for tomorrow's exam (Surgery) , I suddenly gatal2 tgn n reached my handphone.

I was planning to text my father. Here goes...

Aku: Abah, JPA dah masuk. TQ for ur temporary financial support. Jasamu ku kenang dan akan di balas di kemudian hari. Hehe =)

So, a few minutes later, Abah replied me:

Abah: Hehe. Ok. Jadi gaji first berapa %?

I laughed instantly and replied him back;

Aku: Hehe. % yg boleh dapat byk keberkatan la.

Abah: 30% kira ok la kan...

Aku: Ish3. Ni bila la Amy nk beli kereta. Nak simpan duit nak kawen lg. Hehehehehe--> ni kalo mak baca mesti dia menyampah gila

(Ok, the truth is, mak aku mcm meluat gila kalo aku ckp psl nk kawen, sbbnye, dia kata aku muda lg, x sempat nk kikis harta aku kot? In case la lepas kawen aku nnt xnak hulur2 kt die. Apa lah mak ni, aku ni anak yg baik x pernah lawan ckp apa =P . Anyway, mak x bg kawen before umur 25. Xtau la apsal. But x kesah lah, apa2 lah mak, janji mak bahagia. Sebab most of the time, aku saja je ckp2 utk usik mak aku)

So last sms from Abah was:

Abah: % lg byk lg bagus.

Kesimpulan yg aku dapat dari sini, Abah aku minat gila dgn percentage (%), n mungkin kecik2 dlu terer tajuk tu kot. Haha

p/s: Weh, nak balik rumah la plak tiba2. Nak makan cendol tepi Masjid Sg. Bakap dan Sate Ayu secucuk doposen =(

4 Maki Hamun!:

kilah January 10, 2010 at 11:17 AM  

hahahaha..

Muhammad Warouq bin Qamar January 10, 2010 at 7:20 PM  

abah ko cool gle mintak cukai 30%. mahal btol tax dlm umah ko. ahahaha.

25 dah tak lama tu. skrg dah dekat 23. eh jap. mcm lama je. ahaha. sian org itu menunggu. fiuu..~

bujang sudin January 10, 2010 at 7:57 PM  

tak boleh ke ko bagi percentage kat abah ko dlm bentuk makanan contohnya cendol 2 mangkuk sehari. jimat sket

waruk nanti mungkin ko bleh pegi majlis kawen mimi sambil bawak anak-anak yang dah berderet kot. setiap sorang ko tugaskan bawak balik berkat. boleh buat stok makanan family seminggu. lol

Cahaya hidupku March 31, 2010 at 9:29 AM  

2 years to go..sempatla nk balas jasa mak abah..plus bg masa ur partner kumpul duet dulu..:)

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP