Interview Bersama Seorang Hajjah Bunian

>> Thursday, January 21, 2010

Yes, again, entry psl hantu. Yang diceritakan oleh Nija masa dia baca buku psl hantu2 Malaysia.

Or maybe this time, pasal bunian.

Bunian mengikut Wikipedia: Sebarang makhluk halus dari golongan jin dalam legenda Melayu, mirip dengan elf dalam legenda Eropah.

So si penulis ni konon2nya adakan interview dengan seorang bunian perempuan.

Nak dijadikan cerita, bunian yg kena interview tu, baru je balik dari Mekah.

Jadi penulis ni panggil dia Hajjah (comel kan)

So penulis ni pon tanya la soalan ni:

Macam mana org bunian pergi Mekah ye?

Jawapan org bunian tu membuatkan aku gelak gila babi sampai jatuh katil:

"Ohh, kami xde Tabung Haji mcm kamu. Kami ada cara tersendiri pergi sana. Jangan igt kami x tau pasal dunia kamu. Kami kenal Dr. Mahathir, siap pernah jumpa dia lg. Kamu jgn igt kami x pernah pergi Menara Kuala Lumpur. Menara Petronas pon kami dah sampai".

Hahahahahaha.

Nasib baik die x teruskan dengan Hard Rock Cafe =P, or makan aiskrim di Baskin Robbins, or donut di Big Apple. Sure terkencing aku dlm seluar dah time tu.

p/s: Cm best plak tulis bab2 ni



  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP