Musim Exam (Kisah Seorang "Hard-Core" Medic)

>> Thursday, March 04, 2010


Fuhhhhh *tiup habuk kt blog seniri* LOL

Bismillah- (eh ni btol ke Mimi?)

Setelah dormant sekian lama dr memblog., aku rasa nk membebel balik lah. Bukan apa, aku bz gila babi dgn exam, jd byk gila benda nk fikir. Nak bebel pon x sempat.

Jadi ,alkisahnya begini, mggu ni aku baru je abes exam Mock (trial utk final exam la ni). Jadi dr mggu lepas konon2 studylah kan, sbb byk gila posting kene cover sebelum pg masuk exam.

Internal medicine, surgery, OnG, paeds, and ortho. Byk tu wei. Series aku menyumpah diri sendiri berkali2 kenapa x study awal lg dr mggu lepas, tapi apakan daya, aku dr dlu lg (esp lepas exam) konon2 nak bertaubat utk posting seterusnya, tp slalu akan terus leka mcm tu jgk T__T

Proses study 5 disiplin sekaligus adalah sgt menyebabkan badan menjadi lemah (terpaksa mkn multivitamin-konon2 badan jd sehatlah, padahal mcm lah x mkn nasik pon kan..hahaha).

Mata dan kepala hotak (read: brain? tu pon if I have any la =P) rasa mcm ade neovascularization sbb rasa berat gila smpi aku bajet2 mungkin berat badan naik 2kg sbb kemunculan vessels2 baru (eh mengarut yg medic gila kot ni).

Jadi masa hari Isnin, exam Long Case, aku dpt case Sarcoma di tangan. Pergh! Baik x payah study pape pon kot sbb sapa la yg terpikir nk baca sgt kes tu (aku rasalah, sume org x terbaca kot benda ni. Sbb xde la common mana pon n bkn fevret sgt utk masuk exam). Nasib baik dpt Prof S yg baik hati tho partner nye Prof S yg garang gila babi asik nak jegil mata. Apa kes??

Hari Selasa: Short Case pulak, dpt kes cardiovascular (murmurs kt apex n left 2nd ICS) and satu lg kes normal pregnancy (which I sux the most sbb apsal palpate2 perut mak tu rasa sume tmpt mcm kepala je? Grrrr). Balik ke bilik dan sakit kepala gila babi. Kensel plan nk pg mkn KFC mlm tu. End up dgn tidur dan bangun dgn mata yg bengkak je (sbb penat sgt).

Rabu: Result diumumkan, well, lulus alhamdulillah. Tapi mmg byk gila lg kot benda nk kene improve, before exam final April ni.

Khamis : Harini lah tu. Sepatutnya aku dah siap aku punya presentation PUPUK (program keluarga angkat) sbb esok adlh final presentation. but instead dok ngarut2 dr pukul 4 pg td je (dah dkt 12jam ngarut x buat pape ni wey!)

Eh, mende aku bebel ni? Haha mcm sial. Aku sebenarnye nk tulis pasal benda lain. Sambung kt entry lainlah.

P/s: Entry ini hard-core medic gila babi kan? Hahahahaha

2 Maki Hamun!:

Amermeftah March 4, 2010 at 7:57 PM  

pergh!

Dewi Aja February 19, 2016 at 4:33 PM  

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP